Képzési költségek átvállalása
Cikk, Hír

Képzési költségek átvállalása

2010-04-29
A munkavállalók képzési költségeit átvállalhatja-e a munkáltató adó- és járulék mentesen?

A munkáltató a munkavállalók iskolarendszerű (főiskolai) képzésének költségeit kívánja átvállalni, miután a felsőfokú végzettség a munkakörük betöltésének feltétele. Az iskolarendszerű képzés költségeinek átvállalása 2010. január 1-jétől az Szja. tv. 70. § (2) bekezdés c) pontja értelmében a minimálbér két és félszerese mértékéig kedvezményes adókulccsal (25%-kal) adózó béren kívüli juttatásnak minősül. Amennyiben az átvállalt költség meghaladja a kedvezményes értékhatárt, az a feletti rész adóköteles természetbeni juttatásnak minősül az Szja. tv. 71. § (2) bekezdése értelmében. A minimálbér két és félszeresét meghaladó rész után 54% személyi jövedelemadó, és a személyi jövedelemadóval megemelt értékre 27% társadalombiztosítási járulék és 1,5% szakképzési hozzájárulás fizetési kötelezettsége keletkezik a munkáltatónak.

amennyiben a képzés 2010. január 1. előtt kezdődött el, úgy erre az esetre nem a 2010. január 1-jétől hatályos szabályokat kell alkalmazni. A 2009. évi LXXVII. törvény (Szja. tv. átmeneti rendelkezése) 206. § (2)-(3) bekezdései szerint a korábbi években elkezdődött iskolarendszerű képzés adókötelezettségére a következő szabályok az irányadóak.

2009. január 31-ét követően, de 2010. január 1-jét megelőzően megkezdett iskolarendszerű képzés munkáltató által történő megtérítése esetén adómentes, ha annak összege nem haladja meg évente a minimálbér két és félszeresét. A 2009. február 1-jét megelőzően megkezdett (ide sorolandó a 2008-ban megkezdett) iskolarendszerű képzés esetében szintén adómentes, ha annak éves összege nem haladja meg a 400 ezer forintot. Az adókötelezettséget tehát a képzés megkezdésének adóévében hatályos szabályok szerint kell teljesíteni, egészen a képzés befejezéséig.

Miután munkavállalók főiskolai képzése a munkakörük ellátásához szükséges ismeretek megszerzését szolgálja, és nem munkáltatói kötelezés alapján kezdték meg tanulmányaikat, a munkavállalókkal a Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (Mt.) 110. §-a szerinti tanulmányi szerződést javasolt kötni.

2010. áprilisi állapot szerint.

 


 

Ne maradjon le a változásokról!
Íratkozzon fel hírlevelünkre!